Eva Vila Pou

Per a mi, un llibre d’artista és un format molt ampli d’intencions amb la capacitat d’arreplegar tota classe de llenguatges i maneres expressives. Un receptacle  poderós i per tant, una de les formes d’expressió més fascinadores i completes.


7 Fonts
Eva Vila Pou, 1996

Format: 17, 5 x 8 cms. / altura: 4 cms./ tovallons de paper amb capsa dispensadora / litografia offset / peça única.

Treball realitzat a partir dels rastres deixats pels clients als tovallons de paper d’un bar. La intenció és recollir una petita col·lecció d’empremtes que parlen d’un moment determinat. És una obra pensada per a repetir el format i el sistema de treball situant-lo en altres moments i espais.


Diari de Taller
Eva Vila Pou, 1997

Format: 48,5 x 35 cm. Aprox./ 18 pàgines / paper Manila / impressions a partir de planxes calcogràfiques, linòleums, xilografies, indistintament / peça única.

El llibre és una compilació de les màcules rebutjades del taller de gravat durant el curs 1996-97 a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Les empremtes recollides i classificades s’uneixen amb una pinça de periòdic.


Llibres blancs
Eva Vila Pou, 1999

Sèrie Cosida

Format: 27,5 x 21 cms. aprox./ fil de cosir i rastre de paper carbó sobre paper vegetal / Llibre 1 i 2: P. U. Llibre 3: edició de tres exemplars signats.


Núvols
Eva Vila Pou, 2006

Format: variable entre 16 x 13 cms. màxim / pàgina de paper Dina 4 impresa / Impressió làser / proves úniques signades.

Núvols és la sèrie que enceta la col·lecció Alquímia.

Alquímia és una col·lecció de peces encetada arrel del propòsit de transformació d’un sentiment de frustració. Mantenint l’esperit de reciclatge de la meva obra, la intenció es basa en la transmutació de la matèria. Per això el material essencial de totes les peces d’aquesta sèrie són les fulles desestimades de la meva tesi. La única maquinaria utilitzada és una destructora de paper. Alquímia és un treball començat finals del 2006 amb la petita sèrie Núvols i que continua amb la sèrie Nius i Cartes.


De tot cor
Eva Vila Pou, 2007

Format: 5×11 cms. aprox. / vàries pàgines de paper Dina 4 impreses i passades per una destructora de paper / Impressió làser / H. C.

Llibre-objecte que forma part de la sèrie dels Nius i pertany a la col·lecció Alquímia.


Niu 1, Niu 2
Eva Vila Pou, 2007

Sèrie Nius

Format: 12 cms. diàmetre aprox / impressió en foli dina4 i niu metàlic/ impressió làser / sèrie de 3 peces úniques: Niu 1, Niu 2 i Niu 3.

Llibre-objecte que pertany a la col·lecció Alquímia. Composat per un niu metàl·lic per a ocells omplert per vàries pàgines de paper Dina4 per a impressora passades per una destructora de paper. Imprès amb una impressora HP Color Laserjet 2600n.


Carta a José Manuel
Eva Vila Pou, 2007

Sèrie Cartes d’amor. Col·lecció Alquímia.

Format: 23 x 17 cm. aprox./ carta impresa en Dina4 / H.C.

És un llibre-objecte. El seu format està composat per un sobre i les restes d’una carta impresa en paper Dina4 desprès d’haver passat per una destructora de paper.
Forma part de la col·lecció Alquímia que té a veure sempre amb el propòsit de transformació d’un sentiment. La sèrie Cartes d’amor són cartes dirigides a persones importants en la meva vida. El contingut de la carta és íntim i personal. Són l’oportunitat d’expressar aquelles coses mai dites o mai tan ben explicades des de la complicitat d’una posada en escena encoberta.


Pedra, paper, tisora
Eva Vila Pou, 2012

Format: 22 x 22 cms. aprox. / fulles de paper Japonès Washi i pedra / Peça única

Fa temps atresoro pedres amb forma de cor. Les pedres són llibres adormits que esperen pacients per obrir-se. M’agrada donar al material un ús nou i una nova visió, canviant-lo de categoria originant així obres que depuren les restes de la nostra civilització. Treballo des de la consciència, tal com ho anomena Fèlix Duque, d’ecologia estètica.


Alè
Eva Vila Pou, 2012

Format: 21 x 35,5 cms. aprox. / Paper vegetal i tinta / P. U., 4 exemplars signats.


Tiritas de amor
Eva Vila Pou, 2013

Format: 15 x 21 cms./ paper vegetal, tirites / edició numerada i signada.


Acció masticatòria 0
Eva Vila Pou, 2015

Format: 9,5 x 14 cms. sense desplegar / Llibreta Moleskine acordió i paquet de xiclets / P. U.

És un llibre-objecte que convida a la participació.

Aquesta peça forma part d’una sèrie d’accions que re-emprenen la idea d’una sèrie d’obres fetes entre els anys 2003 i 2006, Wunderwerke, Paradís i Atmòsfera, inspirades arrel del meu interès per les Wunderkammern. Aquelles habitacions de l’Europa de finals del segle XVI i del sis-cents barroc que estaven destinades a contenir objectes i prodigis descoberts en els viatges cap a allò desconegut. També anomenades Gabinets de curiositats o Habitacions de meravelles, contenien petites rareses que rememoraven la meravella i el prodigi d’aquells col·leccionistes de sorpreses en una temptativa de delimitar el coneixement i contenir-lo en un espai, amb la intenció d’adscriure’l a un ordre propi.


Acció masticatòria 1
Eva Vila Pou, 2016

Format: 30 x 30 cms. cada peça/ 7 fulles de paper Sommerset negre i bases masticatòries plàstiques / P.U.

A través d’elevar les meves pròpies deixalles quotidianes a una categoria més mística i des de la meva vessant de gravadora utilitzo la boca per “imprimir” deixant marques i rastres sobre un material mal·leable. La bellesa està en les coses més insignificants.

Aquesta llibre forma part d’una sèrie d’accions que re-emprenen la idea d’una sèrie d’obres fetes entre els anys 2003 i 2006, Wunderwerke, Paradís i Atmòsfera, inspirades arrel del meu interès per les Wunderkammern. Aquelles habitacions de l’Europa de finals del segle XVI i del sis-cents barroc que estaven destinades a contenir objectes i prodigis descoberts en els viatges cap a allò desconegut. També anomenades Gabinets de curiositats o Habitacions de meravelles, contenien petites rareses que rememoraven la meravella i el prodigi d’aquells col·leccionistes de sorpreses en una temptativa de delimitar el coneixement i contenir-lo en un espai, amb la intenció d’adscriure’l a un ordre propi.